HURTTA RAZZLE DAZZLE SET: OBOJOK + VODÍTKO

V lete ma „Hurtta CZ a SK“ poctila možnosťou otestovať zadarmo ich luxusný set obojka s vodítkom HURTTA RAZZLE DAZZLE. Nakoľko mám psiu slečnu, zvolila som malinovú verziu pre set a ešte čiernu verziu pre jeden samostatný obojok navyše. Za možnosť testovania a fotenia ďakujem a aby som ten úvod nenaťahovala, poďme rovno na to!

DSC 8681

PRVÝ DOJEM

Po tom, ako som balíček otvorila a uvidela obojok, povedala som si že to teda nič moc nie je na to, ako moc je tento set ospevovaný. Tento prvý dojem sa zmenil vo chvíli, kedy som set vytiahla z obalu a chytila ho do ruky! Bola som veľmi milo prekvapená tým, aký je set ľahučký a predsa pevný. Za mňa to je úplne prvá skúsenosť s neoprénom u psa a musím povedať, že je viac ako pozitívna. Testovala som veľkosť 35-45 cm (šírka 3cm), čo je skvelá veľkosť pre fenu krátkosrstej kólie a fenu bieleho švajčiarskeho ovčiaka.

DSC 6076 IJFR  DSC 2885 IJFR

VZHĽAĎ OBOJKU

Zbožňujem rôzne prvky, ktoré vytvárajú dojem indiánskeho dizajnu. A to je prípad tohto obojku. Decentné geometrické vzorce vytvárajú efekt dekoračných prvkov domorodých Američanov, čo na mňa urobilo veľký dojem. Keď sa povie elegantný obojok, veľa ľudí si predstaví kožený obojok. Avšak práve spomenuté prvky na obojku Hurtta Razzle Dazzle mu dodávajú maximálnu eleganciu, ktorá na iných neoprénových obojkoch chýba. Trošku ma prekvapila farba neoprénu, ktorá pôsobí pri malinovej verzii špinavo, no na druhú stranu je to pred špinou výborné maskovanie.

Logo Hurrty je malé a decentne umiestnené neďaleko plastovej spony. To maximálne oceňujem, pretože osobne neznášam obojky, ktoré špatí logo firmy idúce cez polovicu obojku. Prioritne si obojky vyberám podľa vzhľadu a u Hurtty je logo viditeľné, no drobné a decentné, čo len podtrhuje jeho eleganciu. Drobný zelený štítok s bielym stromčekom označuje, že sa jedná o recykovaný materiál (polyester), čo veľmi oceňujem. Štítok nie je rušivý a ak áno, viete ho pokojne odstrihnúť a obojku to nijak neuškodí.

Jednej veci na obojku nerozumiem a síce gumičke, ktorá sa nachádza asi v jeden tretine tam, kde sa napája polstrovaná časť obojku na popruh. Väčšinou býva takýto prechod zošitý, no tu je gumička, ktorá popruh pridŕža a zošitý je až ďalej. Keďže je obojok primárne podľa slov firmy určený pre šteňatá a rastúce psy, je možné, že to má nejaké konkrétne využitie. Ja som naň neprišla.

Veselým prvkom je u malinovej verzie reflexný zajačik a u čiernej reflexný ananás. Oba prvky sú odnímateľné, no pre mňa dosť nepraktické a pomerne infantilné. Za mňa narušujú estetickú stránku obojku aj vodítka, preto šli hneď dolu. Miesto toho, by som radšej niektoré geometrické prvky zvýraznila reflexnou vrstvou a takýto obojok by bol podľa mňa úplný top!

Krúžok na prichytenie vodítka je na prvý pohľad väčší, no pri nosení sa osvedčil ako veľmi šikovný, hlavne ak chcete psa rýchlo pripnúť. Plastová pracka na obojku je pevnejšia než bežné čo poznám. Má pekne umiestnené logo Hurrtta a veľmi ma zaujal tvar pracky. Exteriérovo sa jedná o úplne bežný klip, no vo vnútri má bezpečnostné výbežky, ktoré podporujú pevnejšie držanie zopnutého klipu. Vďaka tomu nehrozí, že by sa klip samovoľne rozopol, čo ocenia najmä majitelia extrémne ťahajúcich pesanov.

Ďalšiu vec ktorú veľmi oceňujem je to, že obojok sa psovi nešmýkal z krku, keď dala hlavu dole. Väčšinou nechávam obojok voľnejší, aby sa mohla Tara vyprostiť ak by sa čokoľvek stalo, no väčšinou sa obojky zosúvajú hore dolu zakaždým, keď skloní hlavu k zemi. Hurtta Razzle Dazzle pevne držala na mieste a nešmýkala sa psovi po krku.

DSC 6036 IJFR  DSC 2561 IJFR

MATERIÁL OBOJKU A VODÍTKA

Materiál je veľmi príjemný do ruky, ale aj okolo krku – áno obojok som si pripla aj ja, aby som vedela, čo bude moja princezná nosiť. Spodná polstrovaná neoprénová strana je mäkká a nezachytáva chlpy. Ak aj na obojku pár chlpov ostane, stačí ním zatriasť a všetky spadnú (testované na krátkej tvrdej srsti a stredne dlhej mäkkej srsti).

Vodítko pozostáva rovnako ako obojok z popruhu z recyklovaného polyesteru a rúčka je polstrovaná neoprénom tak, aby bola mäkká a pohodlná. Vodítko sa v ruke nešmýka, a popruh je natoľko poddajný, že aj keď pes potiahne a vy vodítko uchopíte, neporeže vám pri silnejšom ťahu ruku. Čo sa mi páči na obojku aj vodítku je, že všetky kovové časti majú matnú povrchovú úpravu, čím krásne dopĺňajú celkový vzhľad potrieb.

 

VZHĽAD VODÍTKA

Vodítko je krásnym doplnkom obojkov, či už máte čiernu, alebo malinovú verziu. Oceňujem, že potlač je z oboch strán a nie len z jednej, ako to býva zvykom u lacnejších, alebo hand made verzií vodítok. Keď som prvý krát vodítko vybrala z obalu všimla som si, že prvých 40 cm od karabínky je popruh podšitý druhým. Týchto 40 cm je ešte prešitých uprostred, čo vytvára 2 samostatné rúčky. Tento predel j perfektný, pretože vždy keď idem so psom cez cestu, viem ho ho prechytiť za túto ručku a bezpečnejšie ho previesť cez cestu. Slučka hneď za karabínkou je ideálna napr. pre veľké plemená, alebo pri ceste v MHD. Toto je vychytávka, ktorú na vodítku oceňujem úplne najviac a je to perfektný nápad! Ja osobne vodítka nenosím a nemám rada, no toto sa mi tak páči, že som začala vodítko používať častejšie.

 

Záverom musím zhodnotiť, že aj keď som bola voči Hurtta obojkom a vodítkam skeptická, rada Razzle Dazzle ma veľmi milo prekvapila. Vodítko aj obojok odporúčam nielen šteniatkam ako píšu na svojej stránke, ale každému pesanovi, pretože po tomto testovaní, je to moja povinná a nutná výbava :) Od Hurtty som si veľmi obľúbila ich oblečenie, ktoré nesmie chýbať pri chladnom, či daždivom počasí. Som preto veľmi rada, že k našej doterajšej výbave, môžem pridať aj set Hurtta Razzle Dazzle, vďaka ktorému je moja princezná Tara tou najkrajšou kóliou v okolí!